Vyjde nová Assetto Corsa

Estimated read time 2 min read

Assetto Corsa je automobilová simulace vyvinutá italským studiem Kunos Simulazioni. Italské studio vydalo první díl v roce 2014 na PC a později v roce 2016 na konzole Playstation 4 a Xbox One. Což je dlouhá doba a po více jak 10 letech vychází nový díl s názvem Assetto Corsa: Evo.

Přesné datum vydání není zatím uvedeno, ale předběžný přístup pro Assetto Corsa EVO je oficiálně zahájen 16. ledna 2025.

Nový díl bude zahrnovat mnoho vozů různých tříd, od sportovních aut až po historické vozidla.  Hlavní novinkou je technologie Laserscan. Díky tomu je každé vozidlo vymodelováno pomocí pokročilého systému, který simuluje mechanický, elektronický a aerodynamický výkon. I interiér aut prošel úpravami a dostává se nám realistický a přesný pohled do kokpitu vozidla.

Zajímavostí je, že KUNOS Simulazioni vyvinul pro tento díl nový proprietární grafický engine speciálně navržený pro simulace jízdy. A díky tomu hra bude podporovat virtuální realitu

Také se můžeme těšit na čtyřiadvacetihodinový cyklus, dynamické počasí a podmínky na trati či špičkové osvětlení. Tudíž bude záležet na každém aspektu v závodě. Bude stačit pozdě zabrzdit nebo vysoká rychlost v náročných úsecích a jsme mimo závod.

Jestliže se vše povede, může nová Assetto Corsa být velkým konkurentem pro Grand Turismo. Osobně si myslím, že se tento závodní simulátor dostane brzo i na konzole nové generace.

zdroje: obrázků a videa: https://assettocorsa.gg/assetto-corsa-evo-wishlist-it-now-on-steam/, https://www.youtube.com/watch?v=0uOkigs9hnY, https://assettocorsa.gg/assetto-corsa-evo-official-trailer-out-now/

 


Další články:

Další články autora:

+ There are no comments

Add yours

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.