Playstation slaví 30 let a představil limitovanou edici PS5 pro

Estimated read time 2 min read

Historie PlayStation začíná v prosinci 1994, kdy společnost Sony uvedla na trh první konzoli PlayStation v Japonsku. A tím pádem tento rok oslaví Playstation 30 let. Za tuto dlouhou dobu odvedla japonská společnost dlouhou náročnou cestu, která zatím stále pokračuje.

Jako první přišla na herní svět konzole Playstation 1 v roce 1994. Následovaly konzole jako PlayStation 2, která byla uvedena v roce 2000 a dosáhla více než 155 milionů prodaných kusů, což z ní činí nejprodávanější herní konzoli všech dob. PlayStation 3, uvedená na trh v roce 2006, přinesla pokročilou technologii Blu-ray a online hraní prostřednictvím PlayStation Network. V roce 2013 svět spatřil konzoli PlayStation 4, která byla představena v roce 2013. Jako z prvních konzolí nabídla možnost hrát hry ve virtuální realitě a zdůraznila důležitost digitalizace her ve světě. V listopadu 2020 Sony vydala nejnovější PlayStation a to Playstation 5.

A jelikož výročí vychází na Playstation 5 tak Sony představila limitovanou edici konzolí PS5 a příslušenství.

Design se ponese v duchu prvního Playstationu. V limitované edici dorazí konzole PlayStation 5 Pro, tak i PlayStation 5 Digital Edition. Těšit se můžete také na vizuálně upravené streamovací zařízení PlayStation Portal, ovladače DualSense a DualSense Edge a nabíjecí stanici. Limitovaná kolekce produktů do obchodů dorazí 21. listopadu. Pro PS5 pro bude omezený počet kusů a to 12 300 kusů. Cena zatím nebyla stanovena.

Uvidíme s čím Sony přijde v průběhu dalších let a snad nás bude dlouho zásobovat.

Zdroje: x.com/PlayStation, https://www.youtube.com/watch?v=NULUo-7gNAI


Další články:

Další články autora:

+ There are no comments

Add yours

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.